fbpx

Защо се постигат по-добри резултати, когато се тренира с персонален треньор?

Много хора смятат, че е излишно да потърсят помощ при професионален фитнес инструктор или персонален треньор. Струва им се скъпо, но повярвайте, контузиите и щетите, които можете сами да си направите и последствията от тях, си заслужават всяка похарчена стотинка за обучение. Ето няколко факта, които изтъкваме в полза на това да не тренирате сами, особено когато не сте имали физическа активност дълги години или въобще.

Персоналният треньор помага, когато:

 • Имате нужда от собствен ритъм, за да получавате необходимите резултати и удоволствие от тренировката. Когато искате цялото внимание да е за вас, защото ви е трудно да се внедрите успешно при груповите занимания.

 • Искате резултати. Когато искате да инвестирате в правилната посока и не на последно място да има видим ефект от тренировката, или иначе, казано да се вижда, че се грижите за себе си и то добре.

 • Да изглеждате съразмерно и пропорционално. Някои хора толкова се вторачват да тренират определени мускулни групи, че съвсем забравят за останалите и по този начин развиват хипертрофия (мускулен разтеж) на едни места, а на други – не.

 • Искате да достигнете до идеалното за вас тегло без изтощителни диети, които да ви оставят без сила и енергия.
  Не се чувствате мотивирани, имате нужда някой да ви напътства и окуражава или ви е скучно да тренирате сами.

 • Имате нужда от подходящ хранителен режим и тренировъчен план, с който ще постигнете наистина добри резултати.

 • Когато нямате много опит и искате да надградите знанията си персоналният треньор ще бъде до вас за да ви показва всяко едно упражнение как се прави правилно и ще определи за вас броя на повторенията и сериите за оптимален ефект от него.

 • Персоналният треньор ще ви научи как правилно да позиционирате тялото си, за да се предпазите от неприятни контузии и схващания, разтягане на ставни връзки и други контузии, които могат да се появят в следствие неправилното изпълнение на упражненията.

 • Губите мотивация и стимул лесно. Персоналният треньор ще е човекът, който ще ви каже правилните думи в точен момент и ще ви мотивира да продължите.

 • Нямате много време за тренировки. Именно вашият персонален треньор ще ви предложи алтернативни решения и ще опримизира времето ви така, че да не прекъсвате тренировъчната си програма.

 

Защо е задължително начинаещите да тренират с инструктор или персонален треньор?

Първите тренировки са най-трудни, особено когато тялото ви не е свикнало с интензивно натоварване. Трябва да се извършат серия от загряващи упражнения за загряване на мускулите и ставните връзки с цел предотвратяване на възможни контузии и наранявания преди същинската тренировка с тежести. По време на тренировъчната част отново трябва да се внимава, особено когато се използват по-сериозни тежести. Когато сте начинаещи нямате представа как и колко се натоварват мускулите ви, нито колко е важна правилната стойка, за да изпълните правилно планираните упражнения и да избегнете контузии.

Търсите тренировка специално за вас

Запишете се за тестова тренировка.

 • Часовете са ограничени
Защо се постигат по-добри резултати, когато се тренира с персонален треньор?
Scroll to top