fbpx

Активиране на сърдечно-съдовата и
кардио-респираторна система

аеробни упражнения чрез ходене, тичане, скачане на въже, кростренажор и др. Има два варианта: а) бързо активиране и б) бавно активиране. Бързо активиране може да се направи единичен 20-30 секунден спринт на 90% от възможностите, а бавно активиране е кардио до 75% от възможностите в продължение на 5-10 минути.

Предлагаме ви няколко страхотни упражнения за всякакви локации:

Скачане на въже – Скачаме с двата крака едновременно или ги редуваме. Важно е да нагласим дължината на въжето според височина си за да не се спъваме в него.

Джъмпинг Джакс – Популярно интензивно упражнение за изпълнение в аеробна производителност. Началната позиция е стоеж (снимка 1) със събрани ходила. Ръцете описват полукръгове в страни от долу нагоре. Краката се движат в синхрон с ръцете, като заедно със скока се разтварят в страни, т.е. след отскока ръцете се вдигат нагоре, докато краката се разтварят в страни (снимка 3)

 

 

Маршируване с отскок – Изходната позиция е от стоеж. Краката са събрани. Вдигаме рязко дясното коляно нагоре до 90 градуса, като същевременно правим подскок от земята с левия крак, който си остава прав в този момент. После се връщаме в изходна позиция. След това вдигаме коляното на левия крак рязко нагоре (на 90 градуса) и правим подскок с десния, който в този момент трябва да остане прав. При изпълнение на това упражнение ръцете са свити в лактите и са изнесени малко пред тялото. При повдигане на десния крак левия лакът се насочва към коляното на вдигнатия крак, т.е. движението е дясно коляно – ляв лакът и ляво коляно – десен лакът. По този начин тялото извършва и леко въртеливо движение, което спомага за загряване на коремните мускули.

Прескачане на въже наляво и надясно – Позиционирама въжето на земята така, че да опише права линия. Прескачаме въжето наляво и надясно, като се стараем да поддържаме равномерно темпо.  Отскачаме с двата крака едновременно и се стараем ходилата да са едно до друго през цялото време.

Търсите тренировка специално за вас

Запишете се за тестова тренировка.

  • Часовете са ограничени
Активиране на сърдечно-съдовата и кардио-респираторна система
Scroll to top